Gitaarspelen

De warme klanken van de akoestische gitaar vind ik heel mooi. Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste gitaar. Ik besefte niet welke mooie muziek ik er mee kon maken! De klassieke, met name Latijns Amerikaanse gitaarmuziek heb ik pas veel later ontdekt. Deze muziek doet iets met mij, het raakt een gevoelige snaar.

Met deze muziek komen ook mooie verhalen mee, wat het voor mij nog een extra tintje geeft. Zo bestudeerde de componist Atahualpa Yupanqui de Indiaanse cultuur en heeft de namen van twee Inca Koningen aangenomen als artiestennaam. Het nummer Drume Negrita is een slaapliedje dat met de slaven is meegekomen naar Cuba. Later door Elisio Grenet bewerkt voor gitaar. Agustín Barrios Mangoré heeft prachtige muziek gecomponeerd voor gitaar, maar hij is ook decennia lang onbekend gebleven. Er zouden nog vele onontdekte nummers van hem zijn.

Door mijn lessen bij Reinhold Westerheide leer ik de muziek en de gitaar steeds beter kennen. Uitgeleerd raak ik nooit. Er ligt nog een enorme wereld met verrassende en inspirerende muziek voor mij. Ik ben blij dat ik gekomen ben waar ik nu ben en hoop met mijn muziek anderen iets van mijn passie voor muziek mee te geven.
Deze muziek doet iets met mij, het raakt een gevoelige snaar.
Stacks Image 106
Mijn nieuwe album, “Fim de Festa“, is nu verkrijgbaar.
Als voorproefje kunt u hieronder het nummer Julia Florida beluisteren.
Hieronder kunt u een optreden van mij zien tijdens
het Open OCK Podium in december 2015.